Jarní kuchařská soutěž

Dne 18. dubna se konal v sále SOUE Plzeň již 7. ročník soutěže pod názvem „Jarní kuchařská soutěž“. Tato soutěž je určena pro žáky odborných učilišť. Naše škola pořádá soutěž každý druhý rok, protože se střídá s partnerskou školou v Horšovském Týně. V letošním roce byl o soutěž velký zájem a v konečném součtu se zúčastnilo 18 družstev po 2 soutěžících. Soutěžící prokázali zručnost ve třech soutěžních úkolech – netradiční kanapky, plněná zelenina a prostření slavnostní tabule pro dvě osoby. Práce žáků hodnotila porota, která byla vylosována z řad pedagogů zúčastněných škol.

Soutěž byla po celý den přístupná veřejnosti a na konec soutěže se mohli návštěvníci pokochat výrobky žáků. Celý soutěžní den proběhl v poklidné a přátelské atmosféře. Poděkování patří hlavně organizátorům soutěže z řad pedagogů OU a PrŠ Plzeň. Další poděkování patří našemu zřizovateli Plzeňskému kraji za finanční podporu, Hypermarketu Globus za dodání drobných cen pro soutěžící a SOUE Plzeň za poskytnutí prostor pro soutěž.

Pro pořádající školu OU a PrŠ Plzeň byly nejcennější nové poznatky a navázání kontaktů s možností spolupráce v budoucnu.

Výsledková_listina

 

Autor příspěvku: Miroslav Kříž